Ausleihservice für Medien der IB-Verbundbibliothek

Erstellt von UB-Team am Mittwoch 13. Mai 2020

Information in English: Borrowing Service for Items of the Joint Library IB

Studierende und Beschäftigte der RUB können ab dem 13. Mai 2020 benötigte Bücher aus dem Bestand der IB-Verbundbibliothek bestellen. Ab dem 15. Mai 2020 können die Bücher an vier Ausgabestellen (Fenster auf Ebene 0 der UNIVERSITÄTSBIBLIOTHEK) abgeholt werden.
Bitte beachten Sie:

• Bestellbar sind alle Bücher aus dem IB-Verbundbibliothek-Bestand, die nicht ausgeliehen sind.
  • Benötigen Sie Aufsätze aus Zeitschriften oder Präsenzexemplaren, nutzen Sie bitte
    unseren Scan-Service.
  • Jeder Nutzer kann nur einen Abholtermin pro Tag mit maximal 6 Titeln buchen.

Möchten Sie diesen Service nutzen, dann buchen Sie einen Termin. [Zur Buchung -> Buchbestellung aus der IB-Verbundbibliothek].

Es gibt vier Ausgabestellen (Fenster auf Ebene 0 der UNIVERSITÄTSBIBLIOTHEK):

• Ausgabestelle 1: Fenster ->Rückseite der UB, links, Richtung HZO
  • Ausgabestelle 2: Fenster ->Rückseite der UB, Mitte, Richtung Audimax
  • Ausgabestelle 3: Fenster ->Rückseite der UB, Mitte rechts, Richtung Audimax
  • Ausgabestelle 4: Fenster ->Rückseite der UB, rechts, Richtung G-Reihe

Bitte denken Sie an Taschen zum Transport der Bücher.

Bitte begeben Sie sich zu der gebuchten Ausgabestelle und beachten bitte bei der Abholung die Hygiene- und Abstandsregeln!

Ihr IB- und UB-Team

Borrowing Service for Items of the Joint Library IB

Starting on the 13th of May 2020 students and staff of the RUB can order books from the holdings of the Joint Library IB. These books can then be collected at four issuing locations (windows on the ground floor of the CENTRAL LIBRARY) from the 15th of May onwards.

Please note:

• You can order any book from the holdings of the Joint Library IB, that is currently not on loan.
  • If you need journal articles or chapters from reference material please use our Scan-Service
  • Every user can only book one appointment per day up to six books can be ordered.

If you want to use this service, please book an appointment. [Use this option: Zur Buchung -> Buchbestellung aus der IB-Verbundbibliothek].
(The form that opens when you have chosen the issuing location=Ausgabestelle and then the date and time will be in German: Before you start entering up to six call numbers and titles of the books you want you have to put in your Benutzer-/Matrikelnummer, that is your library card or rather student ID card number starting with 108.)

An diesem Termin liegen die Bücher für Sie bereit. Mit dem Termin haben Sie auch den Abholort gewählt.

We will issue the books on the chosen day, time and issuing location.

There are four issuing locations (“Ausgabestelle”):

• Issuing location 1: Window ->On the rear of the Central Library, left, direction HZO
  • Issuing location 2: Window ->On the rear of the Central Library, centre, direction Audimax
  • Issuing location 3: Window ->On the rear of the Central Library, centre right, direction Audimax
  • Issuing location 4: Window ->On the rear of the Central Library, right, direction G-buildings

Make sure to bring bags to carry the books home.

Please proceed to the chosen issuing location and observe the hygiene and distance rules.

Your library team